Distansligan 2021

Så var distansligan 2021 avgjord. Lite färre och kortare flyg än i fjol, men lika många deltagare. Eller rättare sagt en mer, men tyvärr kom loggen bort så flyget kan ej räknas i tävlingen. Roligt är dock att det finns flyg registrerade både från södra, mellersta och norra delarna av landet. Några nya piloter, men vi har tappat några från ifjol också.

Tommy Nilsson gick ut hårt på våren och satsade på en 10-mila triangel. Det gick nästan i lås. Han fattades bara 2-3 km för att den skulle fullbordas! Det hade i så fall gett honom segern i tävlingen med bara ett flyg. Nu blev det bara 36 km open distance.

Håkan Andersson Bernardo genomförde en ca 70 km lång out & return. Tyvärr kom loggen bort så flyget kan ej räknas i tävlingen.

Längsta godkända flyget genomförde Erik Brantmo. En open distance på drygt 69 km.

Thomas Hylander gjorde en liten och kort visit i kontrollerat luftrum på hans sista och längsta flyg. Flyget diskvalificerades, men poängen räckte ändå till seger i distansligan 2021.

Som alla kan se så är receptet för att vinna FAI trianglar, eftersom det ger dubbla poäng. Samt såklart att försöka få till många flygningar.

Varje distansflyg är ett äventyr, inte det andra likt. Våga utmana dig själv och satsa på äventyret!

Väl mött 2022

About the author